Alles over beschilderd glas

Een Back-painted glas is glas dat aan de achterzijde is geverfd. U kunt verschillende soorten glas schilderen, waaronder gegoten, gelaagd en gehard glas.

Hoe te schilderen

U moet beginnen met het mengen van verf en katalysator. Maak vervolgens de achterkant van het glas schoon door een papieren handdoek gedrenkt in alcohol over het glas te halen. Om te beginnen met glasschilderij dient u het verfmengsel in het pistool te gieten. Voor een optimaal resultaat moet u de verf door de zeef laten lopen terwijl u deze in het pistool giet.

Breng dan een laag aan met het pistool. Je moet in de op en neergaande beweging schilderen en ongeveer vijf minuten wachten.

Na vijf minuten moet je nog een laag verf aanbrengen. Dit herhaal je tot je minimaal vier lagen hebt aangebracht. Wacht 48 uur voordat de verf zich hecht aan het glas.

Als er overspray is, moet u een lichte staalwol gebruiken om de overspray aan de randen te verwijderen. Als er wat verf op de voorkant van het glas zit, moet u een lakverdunner gebruiken om het schoon te maken.

Als de overspray te dik is, moet u deze wegschrapen met een enkelzijdig scheermes. Indien nodig dient u het schrapen op te volgen met staalwol en lakverdunner.

Nadat u klaar bent, moet u glasverf van het verfpistool verwijderen. Het beste item om te gebruiken is een lakverdunner. Het enige wat u hoeft te doen is de lakverdunner minimaal 30 seconden door het verfpistool te spuiten.

Als u wilt dat het verfpistool grondig schoon is, moet u het pistool demonteren en het hele interne deel reinigen met lakverdunner.

Het installeren van terug geschilderd glas

Er zijn veel manieren om het aan de achterkant geverfde glas te installeren. Enkele van de meest effectieve manieren zijn:

Kanalensysteem: wordt gebruikt in combinatie met tapes en lijmen. Het leuke van deze methode is dat het permanent is. Voor het beste resultaat moet u ervoor zorgen dat de glazen worden geplaatst door een professionele glazenmaker of glaszetter.

Kadersysteem: er zijn twee manieren waarop u het glas met deze methode kunt installeren: aluminium en hout. Het leuke van deze methode is dat het glas aan vier zijden wordt ondersteund, wat een geweldige uitstraling geeft.

Conclusie

Dit is wat u moet weten over aan de achterkant geverfd glas. Als u niet de moeite wilt nemen om het glas zelf te verven, kunt u reeds van achteren geverfd glas kopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *