besparen op stookkosten

Het is tijd om de ovens in veel regio’s van het land aan te steken. Als je in de winter in een koud land woont, ben je veel geld kwijt aan warmtepomp deurne kosten. Sommige mensen besteden tot 50% van hun maandbudget aan verwarming.

De verwarmingskosten zijn de afgelopen twee jaar enorm gestegen. Het kan zijn dat u twee keer zoveel betaalt om uw huis te verwarmen. Wat kan ik doen om hierop te besparen?

Begin met een wandeling door je huis op zoek naar heteluchtlekken. Controleer deuren, ramen, open haarden en goed geventileerde ruimtes. Er zijn veel manieren om lekken te stoppen. Tocht kan worden afgedicht met kit, tochtstrippen en kunststoffen. Installeer deurvegers op alle buitendeuren. Als uw huis slecht geïsoleerd is, kunnen de extra kosten van isolatie uw stookkosten verlagen. Hoe meer u lekken van verwarmde lucht voorkomt, hoe meer u bespaart.

De meeste mensen denken er nooit over na, maar u moet het gebruik van ventilatoren en afzuigkappen in de winter tot een minimum beperken. Ik heb gehoord dat een enkele badkamerafzuigventilator iets meer dan een uur lang alle warme lucht uit een huis van gemiddelde grootte kan halen. Dit kan de stookkosten drastisch verhogen.

Waarom een ​​deel van het huis, zoals een logeerkamer, verwarmen als je er geen gebruik van maakt? Sluit verwarmingsopeningen in dit gebied en sluit deuren naar kamers die niet in gebruik zijn.

Besteed het geld voor jaarlijks onderhoud aan uw cv-ketel of warmtepomp. Hierdoor blijft het in goede staat en blijft het efficiënt werken. Apparaten die niet goed worden onderhouden verbruiken meer energie en brandstof. Onderhoudskosten zijn vaak aanzienlijk lager in vergelijking met lagere verwarmingskosten en een langere levensduur van de unit.

Vaak voelen mensen een lichte rilling en zetten ze de thermostaat hoger om de kamer sneller op te warmen. Het werkt niet. De heater warmt niet meer snel op. De oven werkt alleen langer dan nodig. Zet de verwarming niet helemaal uit als u slaapt of als u niet thuis bent. Als je hem te laag instelt, kost het meer om de lucht in huis opnieuw op te warmen. De temperatuur moet worden ingesteld op 68-70 graden als u overdag thuis bent en ‘s nachts of als u niet thuis bent verlaagd naar 60-65 graden. Een programmeerbare thermostaat is hiervoor perfect.

Kijk eens naar uw warmwaterboiler. Deze moet worden ingesteld op maximaal 120 graden. Dit is in ieder geval een van de veiligste temperaturen. Als u zich in een onverwarmde ruimte bevindt, zoals een onafgewerkte kelder, moet u deze in een isolerende deken wikkelen om warmteverlies te voorkomen. Bij het wassen van kleding, was ze indien mogelijk in koud water. Ze maken zelfs een zeeppoeder dat het beste werkt in koud water.

Er zijn veel manieren om te besparen op stookkosten. U kunt overdag veel besparen, van het inpakken van truien tot het openen van gordijnen op het zuiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *