Hoe een aannemer voor woningbouw kiezen

Of u nu uw huis gaat verbouwen of van plan bent een nieuw huis te bouwen, er zijn veel beslissingen die u moet nemen. Wees voorbereid op details die allemaal zorgvuldig moeten worden overwogen, van ontwerpplannen tot architecturale weergaven, materialen, accessoires, armaturen en meer.

Het is ongetwijfeld uw eerste keuze die de grootste impact zal hebben op de succesvolle afronding van uw plan. U moet de juiste woningbouwaannemer selecteren en inhuren. Iedereen heeft vreselijke verhalen gehoord over slechte service van aannemers. Taken die niet volgens schema werden voltooid, projecten die het budget overschreden, materiële vervangingen, plannen die niet precies volgden, werknemers die niet kwamen opdagen… de lijst gaat maar door. Het is geen verrassing dat het vooruitzicht van het starten van een verbouwingsproject op zijn minst intimiderend is.

Er zijn echter ook verhalen over goede resultaten. Ik ken een buur wiens verbouwingsproject hun huis zoveel beter heeft gemaakt! Collega’s enthousiast over de waarde van een keukenrenovatie. De meeste problemen kunnen worden vermeden door wat onderzoek te doen en de tijd te nemen om goede zakelijke relaties op te bouwen met potentiële aannemers. Wanneer meer mensen de tijd nemen om een aannemer te kiezen, net zoals ze doen bij het kiezen van een tapijtkleur of kastontwerp, zullen de resultaten beter zijn en de ervaring aangenamer en bevredigender.

Maar wat zijn de criteria voor het selecteren van een aannemer? Hoe weet je wie je kunt vertrouwen? Gelukkig zijn er verschillende manieren om het selectieproces te benaderen.

Praat met mensen die gebruik hebben gemaakt van de diensten van uw aannemer. Vraag om aanbevelingen van mensen die u vertrouwt, buren, vrienden en familieleden. U kunt goede leads krijgen en belangrijke tips krijgen over te vermijden aannemers. Begin met een lijst met links en bladwijzers en tijdschrift- en krantenartikelen uit informatiebestanden of organisaties over aspecten van de woningbouwsector die van invloed zijn op uw project.

Controleer de Gouden Gids of rubrieksadvertenties sectie van uw telefoonboek. Maar let op! Als uw bedrijf stabiel en betrouwbaar is, heeft u de kans om regelmatig advertenties weer te geven. Dit kan je een vrij goede indicatie geven dat ze serieus zaken doen en niet alleen hier en daar op zoek zijn naar een baan. Zorg ervoor dat de aannemer die u bent Energielabel bedrijfspand vermeld staat. Stabiele bedrijven laten vaak jaar na jaar dezelfde advertenties zien. Zoek altijd een aannemer die routinematig hetzelfde soort werk doet. Sommige mensen denken misschien dat ze gekwalificeerd zijn terwijl ze dat in werkelijkheid niet zijn. Een keuken plaatsen is niet hetzelfde als een kamer toevoegen of een kelder afwerken. Uw project kan een bepaald niveau van specialisatie vereisen.

Controleer altijd de referenties van potentiële aannemers. Het is erg belangrijk om te weten wat voor soort verzekering de aannemer heeft en welke soorten garanties ze bieden. Zorg ervoor dat ze een volledige vergunning hebben en verzekerd zijn. Dit garandeert niet noodzakelijkerwijs hun niveau van expertise, maar het biedt enige zekerheid. Dan weet je tenminste waar je het kunt vinden als je het nodig hebt. Als een project veel geld en nauw professioneel toezicht vereist, moet u de financiële stabiliteit van de aannemer controleren. Aannemers die te ver reiken, kunnen de controle over het project verliezen en niet aan de cashflowvereisten voldoen. Laat ze je niet teleurstellen. Als uw project groot is, moet u meerdere offertes aanvragen en kredietcontroles uitvoeren bij concurrerende aannemers.

U kunt ook uw lokale kamer van koophandel, lokale doorverwijzingsdienst of lokaal of nationaal consumentenkantoor gebruiken. En zorg ervoor dat er geen onopgeloste problemen zijn met de aannemer die u overweegt. Kijk ook online op Angie’s List, Yelp en andere beoordelingssites om te zien welke bedrijven de meeste complimenten of klachten hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *