Homeopathische geneeskunde voor angst

Angst is een emotionele toestand waarin de persoon zich angstig, onrustig en nerveus voelt. Men ervaart vaak angst in tijden waarin ze situaties die onveilig of bedreigend lijken niet kunnen voorspellen of beheersen. Gelukkig zijn er manieren om het onder controle te krijgen, en een manier zou een homeopathisch geneesmiddel voor angst zijn.

Er zijn lichamelijke klachten die verband houden met angst, zoals slaapproblemen, spierspanning, hoofdpijn en rusteloosheid. Als de angstniveaus toenemen, ervaart de persoon zweten, een verhoging van de bloeddruk, een snellere hartslag en een gevoel van misselijkheid en duizeligheid.

Iedereen ervaart angst. Veel mensen ervaren dit vaak wanneer ze zich in een onbekende of nieuwe omstandigheid bevinden, zoals praten in het openbaar of een moeilijk examen afleggen. Het is normaal om tijdens deze gebeurtenissen een kleine of gemiddelde hoeveelheid angst te voelen. In feite kan het gevoel van angst heilzaam zijn, omdat het iemand inspireert om zich voor te bereiden op een op handen zijnde gebeurtenis en om zich daarop te concentreren.

Er zijn echter veel angststoornissen die schadelijk kunnen zijn voor het algehele welzijn van het individu. Een manier om deze te bestrijden, is door middel van homeopathische medicijnen bromazepam 6 mg kopen met iDeal voor angst. Hier zijn enkele veelvoorkomende en effectieve behandelingen:

 • Arg-n of Argentum nitricum
  o Een ander homeopathisch geneesmiddel tegen angst, het kan het beste worden ingenomen vóór een belangrijke gebeurtenis, zoals een openbare toespraak of een interview. Deze gebeurtenissen veroorzaken meestal de volgende symptomen: diarree, hunkering naar sterke smaken, duizeligheid en emotionele overstuur, en een neiging tot vreemde gedachten en impulsen.
 • Calc of Calcarea carbonica
  o Deze remedie is het beste voor diegenen die een “lichte verkoudheid” ervaren die door hun hele lichaam schiet. Ze vinden het meestal moeilijk om zichzelf warm te houden. Ze hebben meestal ook trek in snoep en zijn snel moe. Dit gevoel ontstaat meestal door te veel werk.
  o Symptomen die de persoon ervaart zijn nachtelijk zweten, koude handen en voeten, het gevoel van misselijkheid en duizeligheid, overmatige transpiratie, een gevoeligheid voor licht en een grote eetlust maar met een trage spijsvertering.
 • Kali Phosphoricum
  o Dit wordt het best genomen door degenen die zich uitgeput voelen door ziekte of door te veel werken. Ze hebben meestal het gevoel diep angstig te zijn en er niet mee om te kunnen gaan. Overgevoeligheid is een ander symptoom, zoals schrikken van normale geluiden. Ze hebben vaak rugpijn en een verstoord spijsverteringsstelsel.
 • Puls of Pulsatilla
  o Deze remedie is effectief voor degenen die vaak angstig zijn vanwege aanhankelijkheid en onzekerheid. Ze moeten constant getroost en ondersteund worden omdat ze niet alleen willen zijn. Ze worden vrij gemakkelijk humeurig en ontmoedigd en houden er niet van om in een benauwde kamer te zijn die te warm is.
  o Neem dit geneesmiddel uiterst voorzichtig en in een minimale dosering en gebruik het niet als u zwanger bent of borstvoeding geeft.
 • Silica of Silicea
  o Dit homeopathische geneesmiddel tegen angst is het beste voor degenen die serieus en bekwaam zijn, maar ook teruggetrokken, gespannen zijn en gemakkelijk het vertrouwen verliezen. Angst wordt aanzienlijk vergroot wanneer ze gebeurtenissen zoals een examen, een interview of een openbaar optreden het hoofd moeten bieden. Symptomen die wijzen op de noodzaak van dit middel kunnen zijn: overgevoeligheid, piekeren, moeite met concentreren, gemakkelijk oplopen van ziektes als keelpijn en verkoudheid, en uitputting.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *