Kunststof dakbedekking – licht, functioneel en eenvoudig te installeren

 

Plastic veranderde de wereld drastisch toen het werd geïntroduceerd als materiaal om dingen van te maken. Nu kun je veel handige dingen van plastic vinden en in veel situaties van pas komen. Een industrie die enorm heeft geprofiteerd van kunststof is de dakbedekkingsindustrie, waar de grote waarde die kunststof dakbedekking kan bieden in termen van functie en stijl.

lichtgewicht en lage kosten

Het gebruik van kunststoffen voor daken is de afgelopen decennia aanzienlijk toegenomen vanwege hun duidelijke en significante voordelen ten opzichte van andere soorten offerte voor een kunststof dakkapel materialen zoals metaal, hout, leisteen, keramiek en asfalt. Wat mensen zo leuk vinden aan kunststof dakbedekking, is het lichte gewicht, de lage kosten, de duurzaamheid en het installatiegemak. Kunststof daken zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waardoor ze bijzonder aantrekkelijk zijn voor constructies met kleurmotieven.

UV-stabilisator

Het grootste nadeel van kunststof dakbedekking is dat het gevoelig kan zijn voor licht en warmte. Plastic kan smelten of verkleuren bij hoge blootstelling aan de zon en bij weersveranderingen, maar dit probleem kan worden aangepakt door warmte- en UV-stabilisatoren toe te voegen aan de nieuwe productie van plastic daken. Extreme weersomstandigheden kunnen grote schade aanrichten aan typische kunststof daken, maar sommige problemen met kunststof dakbedekkingsmaterialen kunnen tot een minimum worden beperkt met de juiste mix van chemicaliën.

Kunststof dakbedekking wordt meestal gemaakt van polycarbonaat, een standaard thermoplastisch materiaal dat bekend staat om zijn uitstekende optische, thermische en mechanische eigenschappen. Daken zijn vaak gemaakt van polycarbonaat panelen, platen of tegels. Een voordeel van polycarbonaatmaterialen is hun uitstekende weerstand tegen stress. Het is bestand tegen 200 keer meer impact dan glas, dus het breekt niet, zelfs niet als er stenen of hagel op het dak vallen. De mechanische eigenschappen van dit type dakbedekking zijn ook redelijk goed bestand tegen temperatuurschommelingen.

Om de voordelen van kunststof dakbedekking te vergroten, kan tijdens het coëxtrusieproces van de plaat of het paneel een UV-filter worden toegevoegd. Er kunnen speciale additieven worden gebruikt om overmatige opwarming van de ruimte te voorkomen. Spouwconstructies kunnen ook helpen om het draagvermogen en de flexibiliteit van kunststof dakbedekkingen te vergroten.

levenslange garantie

Kunststof dakbedekking varieert in prijs en kwaliteit per maat, configuratie, dikte, kleur en profiel. Het meest voorkomende kunststof dakprofiel dat mensen zien, is gegolfd omdat het meestal betere structurele eigenschappen heeft dan plat. Goedkope kunststof daken zijn gemaakt van PVC, terwijl duurdere en duurzamere daken zijn gemaakt van polycarbonaat componenten. Kunststof daken van de hoogste kwaliteit kunnen worden geleverd met een levenslange garantie.

Installatie van kunststof dakbedekking is zo eenvoudig dat het meestal de keuze is voor dakbedekking voor projecten met een beperkt tijdsbestek. Voor een optimaal installatiegemak adviseren fabrikanten vaak om kunststof daken te installeren op daken met een helling van minimaal 10 graden. Alles wat kleiner is, kan extra verweringsmaatregelen vereisen, zoals flitsen of het toevoegen van afdichtmiddel.

Het op maat zagen van kunststof dakpanelen moet eenvoudig zijn met een fijne zaag of tuinschaar. Hoe beter het plastic dakbedekkingsmateriaal, hoe gemakkelijker het is om te snijden. Sommige installateurs gebruiken een schijfslijpmachine met een carborundummes voor meer precisie bij het snijden van plastic dakbedekking, maar u kunt één vel tegelijk snijden om samensmelten en lassen te voorkomen.

installatie tips

Een goede tip voor de montage is om de zitting voor de montage voor te boren. Het gat moet normaal gesproken tussen de 8 mm en 10 mm zijn, met ongeveer 2 mm speling ten opzichte van de schroefas om samentrekking en uitzetting mogelijk te maken. In het hoge deel van de dakgolf moet een gat worden geboord. Het is meestal gemakkelijker om te boren met de plaat ondersteboven op de grond. Staven met gaten kunnen ook als boorgeleiders worden gebruikt.

Schroeven worden gebruikt om de kunststof dakplaten vast te zetten. Hiervoor worden speciale schroeven gemaakt en deze zijn direct verkrijgbaar bij leveranciers van kunststof daken. De gemakkelijkst te gebruiken schroeven zijn die met zeskantige koppen. De meeste platen of panelen moeten worden bevestigd met 4 vouwruimtes per seconde als er overlappingen, richels en goten zijn.

Kunststof dakbedekking is absoluut de eerste keuze voor structurele dekking. Het wordt beschouwd als een populaire keuze voor dakbedekking in de juiste omstandigheden vanwege de geweldige eigenschappen, het lichte gewicht en het installatiegemak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *