Verbeter de brandstofefficiëntie en bespaar op brandstofkosten door over te stappen op een bromfiets

Benzine kosten

Een manier om op een bromfiets te rijden in plaats van auto te rijden, is dat bromfietsen zowel pedalen als kleine motoren hebben. Bovendien maakt hun kleine formaat ze erg licht van gewicht en kunnen ze vaak verder gaan. Zo kunnen auto’s ongeveer 1 liter per 100 kilometer halen en bromfietsen ongeveer 3,5 liter per 100 kilometer. Onderdeel hiervan is ook dat bromfietsen maar zo’n 45 km/uur mogen.

Zelfs als u besluit dat u uw auto niet wilt opgeven, kan het bezitten van een brommers 45 km/h u nog steeds behoorlijk wat geld besparen door gewoon door de stad te rijden, voor uw dagelijkse woon-werkverkeer en na het werk. In plaats van elke dag 20 kilometer met uw auto te rijden, kunt u deze op uw brommer zetten, waardoor u geld bespaart op benzine. Bromfietsen zijn ook goedkoop in onderhoud, dus door het grootste deel van uw rijgedrag erop te zetten in plaats van op uw auto, kunt u ook geld besparen.

Bromfiets verzekering

Een ander voordeel van het bezitten van een bromfiets in plaats van een auto is de verzekering. De kosten zijn een stuk lager: in veel gevallen is een jaar verzekering voor een bromfiets ongeveer de prijs van een auto voor zes maanden verzekeren. Individuele tarieven variëren echter op basis van uw rijgedrag, uw leeftijd, geslacht en locatie, net als bij autoverzekeringen.

In sommige gevallen hoeft u geen bromfietsverzekering te hebben of hoeft u uw bromfiets zelfs niet te registreren. Als je echter geen verzekering hebt en je krijgt een ongeluk, is de kans groot dat je brommer total loss wordt verklaard en heb je niet het geld van de verzekering om hem te vervangen. Dus als u op enig moment geen verzekering wilt hebben, kunt u overwegen een goedkopere te kopen

Voors en tegens van bromfietsbezit

Natuurlijk is het niet allemaal ups. Net als bij elke aankoop zijn er enkele nadelen aan het bezit van een bromfiets. Enkele nadelen van het bezit van een bromfiets zijn:

* Je kunt meestal geen berijder hebben
*Je mag niet sneller dan 45km/u
*Ze zijn niet geschikt voor lange ritten over de weg
*Veiligheid: Je bent zeer blootgesteld aan gevaar
*Slecht weer kan het rijden op een brommer niet leuk maken

Hoewel er een aantal dingen zijn waar u rekening mee moet houden bij het kopen van een bromfiets, wegen de voordelen van het kopen van een bromfiets ruimschoots op tegen de nadelen. Naast de eerder genoemde benzinekosten en besparingen op verzekeringen, zijn er nog enkele andere pluspunten:

* Eenvoudig en goedkoop te onderhouden
* Lage aankoopprijs, vaak onder de £ 700
*Licht en gemakkelijk te rijden (ongeveer 46 kg)
* Geen test om te slagen
* Kan door de stad zoomen zonder de snelheidslimieten te overschrijden
* Verkrijgbaar in veel verschillende stijlen en kleuren
* Lessen zijn beschikbaar
* Keuze uit nieuwe, gebruikte en vintage modellen
* Niet luidruchtig
* Kan overal parkeren

In een onzekere economie kan het vinden van manieren om geld te besparen een enorm verschil maken. Door uw auto te verkopen en een bromfiets te kopen of gewoon een bromfiets te kopen voor dagelijks gebruik, kunt u geld besparen. Verzekering, benzine en onderhoud zijn allemaal goedkoper voor een bromfiets. Voor sommigen is het ruilen van vier wielen voor twee een gemakkelijke en praktische manier om geld te besparen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *