Virtuele dedicated servers

Virtuele dedicated servers, zoals de naam al doet vermoeden, zijn servers die virtueel dedicated lijken te zijn. In werkelijkheid is een server gepartitioneerd in meerdere servers en elke partitie heeft de mogelijkheden van een individuele dedicated server.

Virtuele dedicated servers combineren de kenmerken van shared hosting en dedicated hosting servers. Ze zijn goedkoper dan fysieke dedicated server, maar bieden alle mogelijkheden die beschikbaar zijn in een dedicated hosting.

In een virtuele dedicated server kan de klant op superniveau toegang hebben tot het besturingssysteem van die partitie, en het is ook compatibel met alle software die door de klant op het besturingssysteem is geïnstalleerd.

Er zijn echter bepaalde beperkingen bij het overwegen van een virtuele dedicated server. Sommige softwareprogramma’s werken mogelijk niet goed in een virtuele omgeving, zoals firewalls, antivirusprogramma’s enz. U kunt zelfs meer of minder beperkingen verwachten, afhankelijk van de virtuele serviceproviders. Maar dit gezegd hebbende, deze beperkingen zijn minder dan wat u kunt vinden op een gedeelde webhosting.

Aangezien het aantal clients dat op deze virtuele omgeving draait groter is, heeft de server ook beperkingen wat betreft processoruitvoeringstijd, ram- en schijfruimte.

Meestal bieden virtuele privéservers meer beveiliging en kunnen ze daarom ook worden gebruikt voor het testen van updates. Eén virtuele speciale partitie kan worden gebruikt voor het hosten van een live site en een andere partitie kan worden gebruikt voor testdoeleinden. Dit maakt gedetailleerd testen mogelijk van de kopie van de site die zich op de virtuele server van dezelfde fysieke server bevindt, zonder dat er een andere server nodig is.

Het voordeel van virtuele dedicated servers is dus dat alle software kan worden uitgevoerd, zelfs als deze enige beveiligingsbeperkingen heeft, omdat dit de rest van de server niet in gevaar brengt. Daarom kan VPS de rol spelen van een programma/gegevens dat is ingesteld om elk foutief gedrag van het systeem op te vangen.

Het hosten van uw site op een virtuele dedicated server heeft dus veel voordelen. Veel hostingproviders bieden nu virtuele dedicated serverhosting aan als onderdeel van hun webhostingservices.
Een virtuele dedicated server wordt ook wel een virtual private server of een dynamische dedicated server genoemd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *