Voordelen van kunstmatige intelligentie in computerspellen

Een van de modewoorden in computerspellen van tegenwoordig is ‘kunstmatige intelligentie’. OK, echt twee woorden. Maar laten we niet te kieskeurig zijn. Wat betekent het? Kunstmatige intelligentie is een term die al vele jaren bestaat en in feite het vermogen van computers beschrijft om de indruk te wekken dat ze op dezelfde manier denken als mensen. Er is gesuggereerd dat de beste ai tekst schrijven systemen een waarnemer de indruk zouden moeten geven van gedrag dat niet te onderscheiden is van dat van mensen. Met andere woorden, als de karakters en reacties van de computer zo gevarieerd, gepast en betekenisvol zijn alsof andere spelers tegen jou spelen, dan is de computer goed in het emuleren van intelligentie.

Veel mensen beweren dat kunstmatige intelligentie gewoon emulatie is, d.w.z. dat computers de indruk wekken van intelligentie en denken, maar in werkelijkheid voorgeprogrammeerd zijn door ontwerpers, of dat computers echt onafhankelijk zijn en originele ideeën bedenken.

Onze eigen hersenen zijn gewoon heel complexe computers. Het bestaat uit miljoenen kleine processors die met elkaar zijn verbonden via levende draden die gegevens of informatie uitwisselen, verwerken, opslaan en ophalen met behulp van elektrische signalen. Door meerdere computerprocessors aan elkaar te koppelen, ze op complexe manieren aan elkaar te koppelen en computers basisformules voor leren te geven, stellen computers ons in staat om de wereld om ons heen te leren kennen via dezelfde soort stappen als mensen, leren over kennis, leren over informatie, reageren op , communiceren, Vele andere invloeden die reacties en gedrag beïnvloeden. Het is moeilijk om te weten hoe dit type intelligentie in de praktijk verschilt van de onze. Zeker, computers kunnen op dezelfde manier met originele ideeën komen als wij.

Dit soort intelligentie is nodig in computerspellen wanneer de speler het opneemt tegen of concurreert met andere personages die door de computer worden gespeeld. De meeste mensen spelen graag tegen andere mensen dan machines. Omdat anderen variabele, willekeurige en soms onvoorspelbare reacties en gedragingen kunnen bieden. Aan de andere kant reageert een eenvoudig geprogrammeerde machine altijd op dezelfde manier. Standaardantwoorden zijn beschikbaar, reageer om het level te voltooien.

Als een AI-personage tegen je speelt, kan dit in sommige gevallen betekenen dat zelfs de game-ontwerpers niet volledig kunnen voorspellen wat het computerpersonage zal doen, en elk spel kan anders verlopen, afhankelijk van deze reacties.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *