Wat te doen voor en na de HIJAMA-behandeling

Ik wil een effectieve hijamabehandeling ondergaan. Door het onderstaande voor- en nazorgadvies op te volgen, kunt u de voordelen van deze behandeling optimaliseren.

Voor hijama-behandeling

Douche en draag schone kleding voor de behandeling om het risico op infectie te verkleinen.
Wel 3 uur vasten voorafgaand aan de behandeling met Hijama Amsterdam. Vast echter niet vanaf de vorige dag. Je kunt wat water drinken als je dorst hebt.
Hydrateer goed gedurende de dag voorafgaand aan de Hijama-behandeling. Water is de beste drank voor hydratatie.
Voor mannen: Het te cuppen gebied moet haarloos zijn of in ten minste één stap worden geschoren.
na hijamabehandeling
Vermijd douchen gedurende 4 uur en vermijd inspannende activiteiten waarbij u gaat zweten. We willen ervoor zorgen dat kleine sneetjes volledig genezen om het risico op infectie te verkleinen.
Vermijd rood vlees op de dag van uw hijama-procedure, maar eet kip, vis, fruit en groenten en drink veel water.
Breng de volgende dag royaal zwarte zaadolie of olijfolie of vochtinbrengende crème aan om de genezing van de huid te bevorderen.
Wrijf of kras niet over het concave gedeelte.

richtlijn

Hijama kan niet worden uitgevoerd als u bloedverdunners gebruikt, zoals aspirine, warfarine, etc. omdat de wond langer nodig heeft om te sluiten, waardoor het risico op infectie toeneemt. U moet met uw arts praten en toestemming geven om Hijama te doen en hoe lang u moet stoppen met het gebruik van bloedverdunners.
Wie kan hijama laten doen?
De experts raden cupping niet aan voor alle populaties. Daarom is het voor sommigen beter om dit te vermijden of uiterst voorzichtig te doen. Die gevoelige populatie omvat;

Kinderen jonger dan 4 jaar
Oudere mensen
Vrouwen die momenteel ongesteld zijn
Zwangere vrouwen mogen geen cupping krijgen, vooral niet bij de buik en onderrug.
Al deze mensen moeten voorkomen dat ze hijama krijgen. Het mag alleen worden gedaan als uw zorgverlener dit toestaat en het voordeel groter is dan het bijbehorende risico.

U moet ook vermijden om hijama-therapie te krijgen als:

U gebruikt bloedverdunners.
Je hebt een wond op je huid.
U heeft een huidzweer.
Je hebt een recent trauma meegemaakt.
U heeft een aandoening van het inwendige orgaan.
het komt neer op
Hijama is een ingreep waarbij zorgverleners een sneetje over je huid maken en er een vacuümgevulde cup overheen doen. Bloed met onzuiverheden en gifstoffen kan dus gemakkelijk wegvloeien. Het heeft verschillende voordelen voor uw lichaam en kan verschillende gezondheidsproblemen helpen verlichten.

Voordat u een hijama kiest, moet u goed onderzoek doen, uw zorgverlener raadplegen en uw medicijnen blijven innemen. Als u ervoor kiest, vergeet dan niet om hen uw volledige gezondheidsgeschiedenis te geven, vooral als u een bloedziekte heeft of als u anticoagulantia gebruikt.

Na het krijgen van de procedure kan het enige tijd duren om te genezen. Wrijf ondertussen zachtjes een zalf over de gekneusde huid om deze te beschermen tegen infecties.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *