Zeven nuttige insecten voor uw biologische tuin

Insecten worden over het algemeen beschouwd als de ergste vijand van een tuinman. Het laatste dat u wilt, is een plaag van insecten die de letterlijke vruchten van uw arbeid vernietigen. En als uw tuin biologisch is, zijn de giftige chemicali├źn die zijn ontworpen om deze insecten te doden geen optie. Wat veel nieuwe tuiniers zich echter niet realiseren, is dat niet alle insecten slecht nieuws zijn; velen van hen voeden zich eigenlijk met dezelfde lieveheersbeestjes larven kopen insecten die uw gewassen bedreigen. Door deze insecten in uw voordeel te gebruiken, kunt u uw tuin gezond en vrij van ongedierte houden.

Lieveheersbeestjes zijn een van de meest gebruikte en bekende “tuinverdedigers” die er zijn. Van deze mooie kevers is bekend dat ze zich voeden met witte vlieg, mijten, cinch-bugs, bladluizen en vele andere tuinongedierte. Een volwassen lieveheersbeestje kan tijdens zijn leven tot 5.000 bladluizen eten, en een enkele larve kan zich in de eerste 3 weken tot wel 50 bladluizen per dag voeden. Lieveheersbeestjes kunnen commercieel worden gekocht of naar uw tuin worden gelokt door de groei van engelwortel, karwij, koriander, dille, venkel, boerenwormkruid, wilde wortel en duizendblad.

Met roofmijten kunnen ook spintmijten en schimmelmijten zeer effectief worden bestreden. Er zijn veel soorten roofmijten beschikbaar die beter geschikt zijn voor specifieke klimaten en omgevingen, dus zorg ervoor dat u de juiste roofmijten aanschaft voor uw situatie. Deze roofmijten kunnen een hoge prijs vragen, dus probeer enkele van de goedkopere, nuttige insecten uit voordat u besluit tot aankoop over te gaan. Als je besluit dat ze voor jou zijn, kun je verwachten dat elke roofmijt 1-3 volwassen mijten per dag eet of maximaal zes eieren per dag.

Bladluisleeuwen, ook bekend als groene gaasvliegen, voeden zich ook met bladluizen en een aantal andere plagen, maar alleen als larven. Deze kunnen als eieren worden gekocht en in het probleemgebied worden geïntroduceerd, waar ze tot 3 weken lang uitkomen en eten. Bij Green Lacewing larven is het verstandig om de eieren in meerdere generaties 3-4 keer aan te schaffen en vrij te geven met 2 weken tussen elke nieuwe generatie. Dit garandeert dat er altijd hongerige larven in uw tuin zullen zijn die zich voeden met het ongedierte dat uw tuin bedreigt.

Trichogramma-wespen zijn een extreem kleine sluipwesp waarvan bekend is dat ze zich voeden met de eieren van meer dan 200 verschillende wormen en motten! Volwassen wespen leggen hun eieren in de eieren van dit ongedierte om te voorkomen dat ze ooit uitkomen. De volwassen wespen zullen dan op zoek gaan naar meer eieren om de volgende generatie eieren in te leggen en uiteindelijk de bedreigende insecten volledig uit uw tuin te vernietigen. Er zijn verschillende soorten van deze wesp die zich op verschillende plaageieren richten, dus zorg ervoor dat u de wesp aanschaft die het meest effectief is op de plaag die uw gewassen bedreigt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *